The Jacquelines

De half-Italiaanse zangeres Iris Berardocco had als doel een full album te componeren dat klonk als een plaat van de Andrews Sisters uit de jaren ’40. Hierin slaagde ze wonderwel met het album ‘Gee Oh Gee’ dat intussen tien jaar geleden werd uitgebracht bij Sony (2013).

Originele songs als als Gee Oh Gee (Won’t You Set My Fellas Free), Hypochondria stonden wekenlang in A-rotatie op de nationale radio.

Daarnaast kwamen ook nummers als Dig Me A Hole, Shiny Sara, Japanese Boogie en een bewerking van Lieve Loemoemba, Klotepa (Jan De Wilde) uitgebreid aan bod.

Tussendoor hadden zij het voorrecht om te werken met allerhande muzikanten waaronder Adamo.

Eind 2018 stelden The Jacquelines hun tweede plaat ‘Leaving The Circus’ voor in De Roma in Antwerpen.Naast de kenmerkende swing werd er op dit album geëxperimenteerd met andere stijlen zoals blues, gospel, ragga en latin. Er was ook plaats voor enkele covers, waaronder hun gekende bewerking van Don’t Cry For Louie (Vaya Con Dios).

Live blijven The Jacquelines tegelijk eer betonen aan de Andrews Sisters met nummers zoals Boogie Woogie Bugle Boy, Rum & Coca Cola en Bei Mir Bist Du Schön.

Het moeilijk te blussen temperament van Iris Berardocco zorgt voor die hoek die The Jacquelines onderscheidt van andere retro-swingtrio’s: eigenzinnige composities met soms hilarische, dan weer geëngageerde teksten.

Op het podium wordt zij vergezeld door klassedames Eva Tulkens en Sara Raes (ook gekend als het duo Short & Blake). Samen staan de dames garant voor de karakteristieke loepzuivere driestemmigheid die zo kenmerkend is voor de groep. De ritmesectie, ongetwijfeld de ruggengraat van de band, bestaat uit de geroutineerde swingmuzikanten Stijn Wauters (piano), Frederik Madou (contrabas) en Jelle Van Giel (drums).

Wie het genoegen had de drie dames en hun geweldige ritmesectie live te zien, weet dat geen enkel concert onopgemerkt voorbij gaat en begrijpt waarom The Jacquelines op korte tijd zijn uitgegroeid tot een begrip in de theaters én de festivals.

Website: www.thejacquelines.be

Facebook: www.facebook.com/TheJacquelines

‘Gee Oh Gee’ Musicvideo: https://www.youtube.com/watch?v=jyulOVxXXw0

‘Hypochondria’ Lyricvideo: https://www.youtube.com/watch?v=9PuDPzqt-oU

THE JACQUELINES
are:
Iris Berardocco, Eva Tulkens & Sara Raes
(vocals)

Stijn Wauters
(piano)
Fré Madou
(double bass)
Jelle Van Giel
(percussion)