The Jacquelines

LEAVING THE CIRCUS

The Jacquelines maakten een sterke entree met ‘Gee Oh Gee’ (Sony Music Belgium) gereleased in januari 2013. De band was niet van de radio weg te slaan. De single ‘Hypochondria’ zit nog in het collectieve geheugen van velen, alsook het nummer ‘Gee oh Gee’ met de bijbehorende aanstekelijke clip. Vlaanderen danst zich nietsvermoedend een breuk op een song met een boodschap. Ook andere nummers zoals ‘Shiny Sara’ en ‘Japanese Boogie’ doen het goed op de radio. Sindsdien hebben The Jacquelines niet stilgezeten.

Eerst en vooral is er de nieuwe zangeres Eva Tulkens die zowel de songs als de danspasjes stevig onder de knie kreeg. Zij vervangt met verve ex-Jacqueline Eva Buchmann. Samen met bandleader Iris Berardocco en zangeres Sara Raes staat ze garant voor de karakteristieke loepzuivere driestemmigheid die zo kenmerkend is voor de groep.

Er wordt ook ijverig gewerkt aan een nieuw album. Een groot aantal nummers hiervan zullen live te horen zijn. Deze tweede plaat (met werktitel: Leaving The Circus) belooft wederom gevarieerd en verrassend te worden. The Jacquelines, vooral bekend omwille van hun eigen composities in de retro- swingstijl van de Andrews Sisters gecombineerd met hedendaagse teksten, gaan deze keer ook muzikaal een stap verder, op zoek naar nieuwe raakvlakken met muziek van nu.
In de songs hoor je naast de swing nu ook allerlei andere invloeden: van blues, gospel en rootsmuziek tot Latijns-Amerikaanse en Caribische muziek. Stuk voor stuk nummers die opnieuw bruisen van energie. De rode draad blijft de typische Jacquelines-sound: de perfect op elkaar ingespeelde band die voor het juiste buikgevoel zorgt, met daar bovenop het kenmerkende driestemmige engelenzang en de immer vurige songteksten. De drie mannen in de band, de ‘Jacks’, zijn onmisbaar qua inbreng, zij maken dat er niet drie maar zes getalenteerde persoonlijkheden op het podium staan.
Grote bezieler achter The Jacquelines is de half Italiaanse Iris Berardocco. Met haar moeilijk te blussen temperament zorgde ze voor die hoek die The Jacquelines onderscheidt van andere retro-swingtrio’s. Dat doet ze met haar eigenzinnige composities en soms hilarische, dan weer geëngageerde teksten.
Wie het genoegen had de drie dames en hun swingende band live te zien, weet dat geen enkel concert onopgemerkt voorbij gaat en begrijpt waarom The Jacquelines op korte tijd zijn uitgegroeid tot een begrip in de theaters én de festivals.

Iris Berardocco wordt vooraan op het podium vergezeld door zangtalenten Eva Tulkens en Sara Raes. De ritmesectie die de dames ruggesteunt, bestaat uit Stijn Wauters (piano), Frederik Madou (contrabas) en Jelle Van Giel (drums).

THE JACQUELINES
are:
Iris Berardocco, Eva Tulkens & Sara Raes
(vocals)

Stijn Wauters
(piano)
Fré Madou
(double bass)
Jelle Van Giel
(percussion)